-
2013. január 28. 08:16

Attraminik Afrikában

Rovat archívum

2014. február 26. 10:14

Tüttüs -Team a Mongólia Expedíción

2014. január 30. 15:42

Rally Liepāja tesztnap

2014. január 23. 22:00

A célt teljesítettük!

2014. január 15. 22:10

GAZ 69-el a Mongólia Expedíción

2013. február 24. 20:49

Pődör Balázst kérdeztük

Twitter

Szerző: Bálint F Gyula | Fotó: a szerző

A többszörös magyar bajnoki dobogós gokartversenyző, Attramini Mirko édasapjával, testvérével és egy barátjával pénteken útra keltek, hogy valamivel több, mint két hét alatt eljussanak Guinea-Bissauba.

Nem ez az első alkalom, amikor Mirkóval egy nem gokartversenyen találkozom. 2010-ben az Ágyúgolyófutamon indult, akkor Laborczfy Dénes társaságában.

Videó: Gokartversenyzők az Ágyúgolyó Futamon

Most azonban egy teljesen más műfajban próbálja ki magát, Afrikába tart egy off-road kalandban. A Budapest-Bamako rali rajtja előtt tettem fel neki pár kérdést:

Ágyúgolyófutam és Szahara, két totál különböző műfaj. Hogy jött ez össze?
Mind a kettőben van négy kerék. Szeretek minden olyan sportot, ahol száguldozni lehet. Igaz, most nem tervezzük a száguldozást. Szeretném kipróbálni magamat és a technikát itt is. Meglátjuk, hogy meddig jutok, jutunk.

Honnan jött az ötlet?
Tavaly ismerősök indultak. Miután január végén visszajöttek, lehetőségünk volt velük beszélgetni. Nagyon tetszett nekik ez a rali és ennek hatására akkor, január végén mi is leadtuk a nevezésünket.

Kik alkotják a csapatot
Édesapámmal és testvéremmel képviseljük az Attramini családot és velünk jön egy barátom, Gherghel Oszkár is.

A csapatból volt már valaki a sivatagban?
Nem, senki, abszolút újoncok vagyunk. Még arra sem volt lehetőség, hogy kipróbáljuk az autót. Off-roadozni sem voltunk soha. Nekünk nagy újdonság ez az egész.

Milyen autókkal mentek?
Mi egy, utolsó pillanatban összeszerelt, '92-es Mitsubishi Pajeróval indulunk. Nem tudjuk, hogyan szuperál majd, mert tegnap este lett kész. Eredetileg egy másik terepjáróval mentünk volna, de azt sajnos pár hete ellopták. A másik csapatunk, az Azzurri Team 2, pedig egy '92-es Subaru Vivióval vág neki az útnak.

Túra vagy verseny kategóriában mentek?
Mindenféleképpen verseny kategóriában, ámbár nagyon sok pontra nem számítunk. De mint versenyző, nem indulhattam volna máshol.

Az autók visszajönnek, vagy Guinea-Bissauban hagyjátok őket?
Nem tervezzük eladni az autókat, vissza szeretnénk jönni velük, ha a technika megengedi, hiszen még nem tudjuk milyen állapotba kerülnek az út során.

Szerencsés utat nektek és várunk haza!
Köszönjük, grazie.


A Budapest-Bamakó rali rajtja előtt készült további fotóink az AUTOKART | autósport és gokart portál galériájában tekinthetők meg:

Fotóalbum: Budapest-Bamako rajt 2013

Szólj hozzá a cikkhez!

 

Következő versenyek, események

október 6-8. FIA CEZ Autocross Championship / Moravce (SVN)

október 6-8. FIA Autocross European Championship 10th Round

Autósport a TV-ben

-