-
2012. április 6. 05:21

A hétvégén kezdődik a Gokart OB

Rovat archívum

2014. február 26. 10:14

Tüttüs -Team a Mongólia Expedíción

2014. január 30. 15:42

Rally Liepāja tesztnap

2014. január 23. 22:00

A célt teljesítettük!

2014. január 15. 22:10

GAZ 69-el a Mongólia Expedíción

2013. február 24. 20:49

Pődör Balázst kérdeztük

Twitter

Szerző: Bálint F Gyula | Fotó: a szerző

A csapatok készülnek a gyöngyösi szezon nyitóra, az elmúlt pénteken többen is kint voltak a Mátra Kupa első fordulóján. Pődőr Balázst és Nyitray Bélát kérdeztem az idei tervekről.

Pődőr Balázs, CRG Gokart Sport Egyesület: "Az ember mindig nagy reményekkel vág neki az új szezonnak. Sok pilótám lesz és az elsődleges feladat, hogy ezeket a versenyzőket, akiket megszereztem, elcsábítottam, rendesen kiszolgáljam. Mindenkit egyenlően felkészíteni a versenyekre, hogy azok, akik egy kategóriában versenyeznek, a pályán dönthessék el, ki hányadik. Mindenféleképpen nyerni szeretnénk, úgy érzem, hogy Mini Max-ban tudunk nyerni, Juniorban is van nagyon jó pilótánk és Maxban is természetesen. A három fő kategóriában szeretnénk elhozni a bajnoki címet, illetve a Junior és Max kategóriában megpróbálunk a világ döntőre kijutni."

Bálint F Gyula: Milyen újdonságok vannak a CRG háza táján?
Pődőr Balázs: "Mini Maxban a tavalyi váz van, ott nem fejlesztettek, a Junior és a felnőtt vázakban természetesen volt fejlesztés. Bizonyos hegesztések máshova kerültek, csövek, merevítők máshova kerültek, hajlítások változtak. Lesz különböző ráma csúszós pályára és gumis pályára. Bízom benne, hogy ezek a a fejlesztések és a csapatunk hosszú évek alatt összegyűjtött tapasztalata hasznosak lesznek."

Bálint F Gyula: Kik lesznek idén a CRG Gokart SE versenyzői?
Pődőr Balázs: "A Micro Max kategóriában három versenyző képviseli jelenleg a csapatot: Lakatos Patrik, Válint Bence és Kun Ruben. Mini Maxban öt versenyzőnk van, Tóth Ágoston, Albrecht Patrik, Sövér Lacika, Jerkó Patrik és Vince Ádám. Junior kategóriában van egy hölgy versenyzőnk, Kele Evelin, nagyon gyors versenyző, illetve van Fekete Dominik és a tavalyi Mini Max bajnok, Rónai Tamás, aki feljebb lépett egy kategóriával. Max kategóriában ott van Sebestyén Róbert, ott van Vandendriessche Joost, a belga versenyző és ott van, ugye, Fodor Árpád illetve Masters kategóriában Gönczi Tibor."

Bálint F Gyula: Mondj egy pár szót a Pődőr Balázs Versenyzőképző iskoláról is...
Pődőr Balázs: "Az évek folyamán kicsit átalakult ez az iskola. Van egy tábor kezdőknek és aki a tábort elvégzi és érdekli a versenyzés, azok vannak hozzám átcsoportosítva. A tavalyi képzésből elég sok versenyző jött a idei szezonba versenyezni, és én bízom benne, hogy így lesz ez az idén is, 2013-ban is lesznek új versenyzők."

Az Endurance Club Hungary idén pihen, Nyitray Béla az LGK Sportbusz Racing csapat versenyzőjeként várja a szezonkezdést.

Nyitray Béla: "Szeretném, ha rosszabb nem lennék, mint amilyen voltam tavaly. Új fejlesztések vannak, ezeket szeretnénk kipróbálni, reméljük, hogy előre viszik a csapat dolgát. Ami nagyon fontos, hogy mindig itt van a legjobb konyha és a legjobb hangulat a mezőnyben."

Bálint F Gyula: Kik a csapattársak?
Nyitray Béla: "Györgyi Gábor, ő az újonnan leszerződtetett pilótánk, aki szintén a Masters kategóriában áll rajthoz illetve Gellér Axel, aki tavaly gyermek kategóriában ment, most már Mini Maxban nyomja, mert tetszett neki a gyorsabb, nagyobb váz és úgy néz ki, hogy bírja is. Neki ez egy igazán komoly kihívás. Hárman vagyunk jelenleg. Fekete Zoli, a csapatfőnökünk, aki tavaly még versenyzett Maxban, idén instruktorként viszi a csapatot, minden tudását annak szenteli, hogy a versenyzői a lehető legjobb eredményeket érjék el."

A Magyar Gokart Szövetség által szervezett bajnokság 16 fordulóból áll:
2012. április 07-08. - Gyöngyös
2012. április 21-22. - Máriapócs
2012. május 19-20. - Bruck (A)
2012. június 16-17. - Dunaszerdahely (SK)
2012. július 14-15. - Pannónia-Ring
2012. augusztus 18-19. - Győr
2012. szeptember 22-23. - Bruck (A)
2012. október 13-14. - Kecskemét

A két ausztriai illetve a Pannónia--Ringen megrendezésre kerülő fordulók egyben a Central and Eastern Europe Rotax Max Challenge sorozat fordulói is, amely további kijutási lehetőségeket kínál a versenyzőknek a november végén, Portugáliában megrendezésre kerülő Rotax Grand Finals-re.

 

Következő versenyek, események

október 6-8. FIA CEZ Autocross Championship / Moravce (SVN)

október 6-8. FIA Autocross European Championship 10th Round

Autósport a TV-ben

-