-
2015. október 3. 12:00

Bajnokavatás / Autocross OB 6.futam

Rovat archívum

2017. augusztus 7. 12:15

Autocross EB Nyirádon

2017. július 7. 12:15

Autocross OB 4.futam + Zóna Bajnokság (Túrkeve, 2017.08.05-06)

2017. június 14. 09:37

MÓDUSULT az időterv! Autocross OB 3. futam / Szeghalom 2017.07.09.

2017. március 21. 10:30

Autocross Veterán Találkozó

2017. február 5. 20:21

Szakági Hírlevél 002/2017

Twitter

Szerző: Gerlei Sándor | Fotó: Kiss Imre

Az elmaradt dömsödi verseny helyett szeptember utolsó vasárnapján Nyirád adott otthont az Autocross OB 6.futamának. A bajnok év vége felé közeledve lassan már kialakult az esélyesek listája, ezen a versenyen azonban véglegesen eldőltek a bajnoki címek a hagyományos kategóriákban.

A SuperBuggy mezőnyében Ábrahám Károly és Tóth Richárd voltak esélyesek, ám Karesz a döntőben mutatott nagyszerű versenyzésével megszerezte 9.bajnoki címét.
A döntőben Tóth Ricsi kapta el legjobban a rajtot, mögötte Klenáncz Szabolcs és Ábrahám volt a sorrend. Ábrahám kemény üldözésbe kezdett, mely sikerrel zárult, előbb Szabit, majd, a visszafordító kanyarban Ricsit megelőzve állt az élre.
Szabi autója (ezen a versenyen a meghibásodott Mitsubishi motoros helyett a tavalyi, kis kategóriás Seattal indult a bajnoki pontok miatt) nem bírta a fokozott igénybevételt és a motorja elfüstölt, a harmadik helyet Oros Sanyi kaparintotta meg, nyomában Tóth Sándorral. Sajnos ezen a versenyen is folytatódott Istókovics István pech szériája, most a váltójában kuszálódtak össze a fogaskereke, így eredmény nélkül zárta ez a futamot.
A záró futamra - melynek szintén Nyirád a helyszíne- még nyitott kérdés maradt a további dobogós helyek sorsa.

A Buggy1600 kategóriában Klenáncz Józsefnek állt a zászló, aki élve a lehetőséggel, megszerezte a kategória bajnoki címét. Mögötte Radák Attila , és a junior korú ifj Ábrahám Károly végeztek.
Radáknak még van esélye a dobogós hely megszerzésére az év végi értékelésben, ám ehhez a záró futamon is sikeresen kell szerepelnie az osztrák versenyzőkkel kiegészült mezőnyben.

A karosszériás autók (TAX) mezőnyében a rallycrossból átránduló 2 versenyző, Kovács László és Vörös László, valamint az osztrák Leopold Popp mellett induló Antal István látványos küzdelmet vívtak.
Az előfutamok során Antal valószínűleg altatta a többieket, mert a döntőre egy teljesen más versenyt láthattunk tőle. A rajt után rögtön az élre állt, és az előfutamok biztos nyertese, Popp csak követni tudta. Eyg pillanatra úgy tűnt, hogy vége Antal száguldásának, amikor sűrű fehér füst szállt fel a Mitsubishi motorházteteje alól, ám Pisti nem vette el a gázt, hanem győztesként fejezte be a versenyt, és immár bajnokként fogadta a gratulációkat. Mint kiderült, a víztartály robbant szét, ennek következtében a motor hengerfejes lett, így részére az idei szezonnak ez volt az utolsó versenye.
Ebben a kategóriában is kérdéses a további helyezések sorsa, melyről az október 3-4-i hétvégén döntenek az esélyes versenyzők, Kis Ádám és Leopold Popp.

Üde színfoltja volt ennek a versenynek a TAX1600 kategória, ahol a rallycrossos autóikkal álltak rajthoz a versenyzők.
Hogyor József győzelme nem volt kétséges az előfutamok alatt mutatott teljesítménye alapján, mögötte Ujházi László és Don Nitró állhattak fel a dobogóra, míg Szegfű Adrienn és Szegfű István végeztek a további helyeken.

Eredmények:
http://www.autocross.hu/eredmeny/2015-autocross-orszagos-bajnoksag-2015/autocross-ob-6futam

 

Következő versenyek, események

augusztus 25-27. FIA Autocross European Championship 7th Round

szeptember 3. Autocross OB 5.futam (Dömsöd)

szeptember 8-10. FIA Autocross European Championship 8th Round

szeptember 15-17. FIA Autocross European Championship 9th Round

szeptember 23-24. FIA CEZ Autocross Championship / Dargov Dubiny (SVK)

szeptember 23-24. Autocross OB 6.futam + Zóna (Dargov-Dubiny)

október 14-15. FIA CEZ Autocross Championship / Dömsöd

október 14-15. Autocross OB 7. futam+ Zóna (Dömsöd)

Autósport a TV-ben

-