-
2015. augusztus 10. 14:39

Autocross OB 3. és 4.futam (2015.08.01-02. Túrkeve)

Rovat archívum

2018. február 14. 08:05

Autocross Kupa 2018 (2 kerék hajtás,max 4000 ccm)

2018. január 23. 17:31

Szakági közlemény

2017. november 19. 11:31

Offroad Szakági Díjkiosztó

2017. október 20. 15:12

Folytatás 2018-ban.....

2017. október 13. 08:20

Sikeres volt! LIVE!!! Az Autocross OB+Zóna bajnokság zárófutamáról

Twitter

Szerző: Gerlei Sándor | Fotó: Gaszi & Pánya-fotó

Szokatlanul hosszúra nyúlt pihenő után, augusztus 1-én, 2-án került sor Túrkevén az Autocross Országos Bajnokság 3. és 4. futamára, mely utóbbi, egyben a Közép-Európai Zóna bajnokság futama is volt.

Túrkeve, 2015.08.01. Autocross OB 3.futam, Sarkai István emlékverseny

A rendező (Ábrahám Károly és csapata) egy kiválóan felújított versenypályával várta a résztvevőket, mindezt nevezési díj és belépődíj nélkül.
A szombati futam időmérőjén sajnos már 2 autó feladta a küzdelmet, Farkas Zsolt motorja lángra kapott, Kecskés Roland szintén motorproblémák miatt nem tudta folytatni a versenyt.

A Buggy1600 mezőnyében rajthoz állt a tavalyi bajnok Szabó Oszkár, igaz csak napi licenccel, mellyel nem lehet bajnoki pontokat szerezni.
Szabó a selejtezők után az első helyről várhatta a döntőt, mögötte Bognár Balázs és Peter Levkus volt a sorrend.
A selejtezőkben többen is fiaskót szenvedtek, Radák Attila megpördült, Klenáncz József a domboldalban parkolt le, míg Zámbó Mihály egy törött féltengely miatt kényszerült szerelésre.
A rajtot Szabó csípte el a legjobban, nyomában Bognárral, majd Levkus, Radák, Zámbó, az újonc Tóth András, ifj.Ábrahám (aki ezen a versenyen a felnőttekkel együtt indult) és a szintén napi licenccel induló Fazekas Sándor volt a sorrend.
Bognár keményen támadta Szabót, míg Levkus helyzetét Radák nehezítette meg. Sajnos Radáknak egy technikai hiba miatt fel kellett adnia a versenyt, csakúgy, mint Tóth Andrásnak.
Egy lekőrözés közben Bognár megtalálta a fogást Szabón, és az élre állt, majd Levkus is leelőzte a tavalyi bajnokot. Mögöttük Zámbó, Fazekas ls ifj.Ábrahám lett a sorrend
A sebességváltó meghibásodása végett ifj.Ábrahám Károly nem igazán szólt bele a felnőttek küzdelmébe.

A SuperBuggy mezőnye a bevezetőben ismertetett okok miatt az időmérő futam alatt megcsappant, és az első előfutam során , Klenáncz Szabolcs SuperBuggy-jának a váltója ment tönkre, így ő is csak néző lett a továbbiakban.
A selejtezők után Ábrahám Károly, Tóth Richárd, Oros Sándor alkották a döntő futam első sorát, míg mögöttük Istókovics István, az újonc napi licences Gombai Zoltán, valamint Tóth Sándor várták a rajtjelet.
A rajt után Tóth Ricsi vezette a mezőnyt, nyomában Ábrahámmal, majd Oros és Istókovics követték.
Istókovics a 4.körben felborult, így a futam piros zászlóval lett leállítva.
Az új rajt után Ábrahám vezette a mezőnyt, szorosan a nyomában Tóth Ricsivel, majd Oros Sanyi következett.
Már többen elkönyvelték Karesz sikerét, ám Tóth Ricsi az utolsó kanyarban végrehajtott bravúros előzésével 29 ezred másodperc előnnyel nyerte az unalmasnak egyáltalán nem mondható futamot. Harmadikként Oros Sanyit, majd az újonc Gombait, és végül Tóth Sanyit intették le.

A TAX mezőnye ezen a versenyen is meglehetősen szerény volt, hiszen a Mitsubishivel induló Antal István mellett két rallycross-ból átruccanat versenyző, Ujházi László (Tyuki) és „Don Nitro” alkották a mezőnyt, előbbi egy Astrával, míg Don Nitro egy junior Suzukival.
Az esélyeket latolgatva egyértelműnek tűnt Antal győzelme, de mivel technikai sportról lévén szó, semmi sem lehet biztos.
Antal a selejtezők után az első rajthelyet szerezte meg a döntőben, mellőle indulhatott a két nem igazán ellenfélnek tekinthető autó,de mivel „Don Nitro” technikai problémák miatt (féltengelytörés) nem állt rajthoz, így ketten rajtoltak el.
A küzdelem nem sokáig tartott, mert Antal Pisti Mitsubishi-je az első körben megállt, így Ujházi simán nyerte a futamot.

A Csapatversenyt A Túrkevei VSE 1. Ábrahám Károly, Tóth Richárd, Bognár Balázs összeállítású csapata nyerte.

Lapozás:   1 | 2
 

Következő versenyek, események

július 28-29. FIA CEZ Autocross Championship / Ravenna

augusztus 4-5. Autocross OB 5.futam

augusztus 10-12. FIA Autocross European Championship 7th Round

augusztus 17-19. FIA Autocross European Championship 8th Round

augusztus 25-26. FIA CEZ Autocross Championship / Hollabrunn

szeptember 8-9. Autocross OB 6.futam + CEZ

szeptember 8-9. FIA CEZ Autocross Championship / Secovce / Dargov-Dubiny

szeptember 14-16. FIA Autocross European Championship 9th Round

szeptember 21-23. FIA Autocross European Championship 10th Round

október 13-14. Autocross OB 7.futam + CEZ

október 13-14. FIA CEZ Autocross Championship / Dömsöd

Autósport a TV-ben

-